17 Ağu 2017 Perşembe

adana-tdte asiTürkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı'nın "Temel Yenidoğan Bakımı Programı"kapsamında ülke genelinde yenidoğan ölümlerini azaltmak ve yenidoğana verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla yenidoğana hizmet sunan hekim dışı sağlık personeline yönelik hazırlanan Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri ilimizde devam etmektedir.

Önce sadece kamudan gelen hekim dışı sağlık personeline yönelik yapılan eğitimlere 2016 yılı itibariyle özel hastanelerden de personel dâhil edilmiştir.

2015 yılında yapılan 4 eğitimle, 2016 yılında da yapılan 3 eğitimle kamu hastanelerinden 141, özel hastanelerden  39 kişi olmak üzere toplamda 280 hekim dışı sağlık personeline Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri verilmiştir.

2016 yılı ikinci 6 ayında da Temel Yenidoğan Bakım Eğitimlerimiz devam edecektir.

ilgili fotoğraflar için tıklayınız...